header human

ЈА НАОЃАМЕ
ТВОЈАТА
РАБОТА ОД СОНИШТАТА

Каде би сакал/а
да работиш?

svg+xml;charset=utf

Болница

svg+xml;charset=utf

Дом за нега на стари лица

svg+xml;charset=utf

Служба за амбулантска нега

svg+xml;charset=utf

Амбулантска интензивна нега

svg+xml;charset=utf

Кликни на нашиот прашалник и ќе ја најдеме вистинската работа за Тебе.

Кај нас човекот стои на прво место. Ги поддржуваме луѓето, преку миграција да добијат нови шанси во Германија. Работата во Германија како здравствен работник ти нуди одлични перспекиви за во иднина.
Нашиот сервис е бесплатен за Тебе!

ТВОЈАТА РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА!

Работење во германското здравство

Бараш нови перспективи во странство, можеби токму во Германија?
По занимање си медицинска сестра, акушер/ка, доктор/ка или медицински техничар/ка?
Тогаш кај нас си на вистинското место.

Те спојуваме со вистинските работодавачи.
Притоа знаеме точно кои големи предизвици Те очекуваат во работното секојдневие во Германија и знаеме како можеме да ги надминеме со Твоја оптимална подготовка и трајна интеграција.
Недостатокот на медицински персонал во Германија е акутен.

Тука Ти доаѓаш во игра, затоа што целта на RecruitMed е, преку трајна и целосна миграција како и интеграција на странски стручни работи сили да придонесе до наоѓање на решителни концепти за германскиот здравствен систем. Ние ги поддржуваме оние кои бараат работа како Тебе со советување, грижа и посредување на работа во Германија.
Нашата услуга е бесплатна за тебе!

ЗОШТО ГЕРМАНИЈА?

Кои шанси и можности ги носи промената на
работното место во Германија?

Поглед на кариера во
делот на негата

Има доволно можности за понатамошно образование и напредување во кариерата за медицинските работници. Работодавачите ги поддржуваат мерките за понатамошно образование и обука.

Работни места со најнова опрема

Германските здравствени установи се генерално многу добро технички и материјално опремени. Тие нудат и надокнадно сигурни работни места за квалификувани работници во Германија, бидејќи бројот на луѓе на кои им е потребна грижа постојано се зголемува, а побарувачката за медицински сестри расте.

Плата & останати предности

Платата на медицинските сестри е околу 3.500 евра месечно (бруто) и се зголемува во зависност од професионалното искуство. Покрај месечните примања, работодавците нудат и многу други дополнителни поволности, како на пр. бонуси, плата за годишен одмор и/или божиќен бонус. Всушност, во Германија се нудат бројни социјални бенефиции, на пр. здравствено, пензиско или осигурување во случај на невработеност.

Семејство и Интеграција

Во Германија постои можност за обединување на семејството, исто така помош од детски додаток и бесплатно образование, има можност за подобро образување на членовите на семејството. Покрај вашето право, и вашиот брачен другар добива право на работна дозвола а со тоа и можност за работа. По 8 години престој и работа во Германија, можете да аплицирате за германско државјанство.

star icon
Задоволно посредување
svg+xml;charset=utf

„Кога дојдов во Германија, имав малку искуство во областа на нега. Благодарение на RecruitMed, можев адекватно да се подготвам за предизвиците на нега кои се разликуваат на оние во Тунезија. Многу ми помогнаа обуката пред моето доаѓање и поддршката на лице место“

Карима
Породилна сестра – Тунис

КОГО БАРАМЕ

Професии за медицински сестри

  • Медицински сестри и болничари
  • MTРA (медицинско- технички радиолошки асистенти)
  • Геријатриски медицински сестри
  • Физиотерапевти
  • Акушерки

Доктори од сите области

  • Виши лекари
  • Специјалисти
  • Асистент доктори
svg+xml;charset=utf

КОМУ ПОСРЕДУВАМЕ

Нашата национална мрежа на клиенти

Те посредуваме на институции признати од државата, како што се универзитетски клиники, болници и домови за стари лица – на постојан работен однос директно кај работодавецот.
Нашите клиенти се најсовремени медицински установи со различни

Специјални области и добри можности за развој. Долгорочно спојување на вработените, твоето признавање на дипломата, како и твојата интеграција и можното обединување на семејството се активно поддржани од нас и твојот нов работодавач.

ШТО ТРЕБА ДА ДОНЕСЕШ

Твојата мотивација и квалификација

Желба за долг престој во Германија

Твојот нов работодавач е подготвен да инвестира во тебе, што е интензивна инвестиција на време и пари. Да бидеме фер, очекуваме да имаш искрени намери да останеш долго време во Германија, како и кај твојот нов работодавец.

Завршено образование за медицински сестри, како и медицина

Во Германија, работните места во медицината се „регулирани професии“. Тоа значи дека обуката за овие професии е регулирана од државата. Поради оваа причина, лицата кои ја стекнале својата диплома во странство мора да поминат низ процес на признавање на дипломата. дури потоа може да ја добиеш лиценца за работа.

Твојата желба да го учиш германскиот јазик

Лесно изводливо! Во нашата извонредна академија за јазици ти нудиме целосна нега и го организираме планот на учењето по твои потреби. Познавањето на германскиот јазик е предуслов за добивање на германска виза.

Желба за Германија и германската култура

Доказите покажуваат дека прилагодувањето на животот во нова земја е поуспешно кога доселениците се отворени за културата и обичаите на земјата. Со задоволство ќе ти обезбедиме информации за земјата, луѓето и културата пред твоето пристигнување.

И малку храброст

Нов живот во друга земја значи да го оставите семејството и пријателите зад себе за да започнете нова авантура.
Дали тоа звучи на тебе?