Skip to main content

Mедицинско-технички радиолошки асистент (м/ж/неопределен) за клиника во Визбаден, Хесен

, Hessen

2023-01-26

Со ова те инспирира Твојот нов работодавач!

 • 💶 Надомест пред признавање на дипломата приближно 2.300 евра бруто + надоместоци, по признавањето околу 3.500 € бруто + додатоци - зависно од работното искуство.
 • 📄 Договор за трајно вработување директно со новиот работодавач (клиника/установа за нега)
 • 💼 Бесплатна организација на процесот на признавање на диплома
 • 📃 Пензија финансирана од работодавачот
 • 📈 Добри можности за напредување
 • 🧠 Можности за понатамошно образование и обука
 • 🏠 Станот е обезбеден
 • 👨‍👩‍👧‍👦 Семејна интеграција

RecruitMed

Со преку 2.500 објекти, имаме силна мрежа на работодавачи во сите региони на Германија.
Те посредуваме на институции признати од државата, како што се универзитетски клиники, болници и домови за стари лица, во постојан работен однос директно кај работодавецот. Нашите клиенти се најсовремени медицински установи со различни специјализирани области и добри можности за напредок и развој. Долгорочно спојување на работниците, Твоето признавање на стручното образование како и Твојата интеграција и евентуалното надокнадно доселување на семејството ќе бидат активно подржани од нас и Твојот работодавец. 

НАШАТА УСЛУГА Е  ЗА ТЕБЕ БЕСПЛАТНА!

 

Ова Ти го нудиме:

 • Работа: Ќе го најдеме вистинскиот работодавец за Тебе!
 • Разговор за работа: Организираме и Те подготвуваме за Твоето интервју!
 • Јазична квалификација: Ние Ти нудиме бесплатни курсеви по германски јазик (A1 – Б2 јазично ниво)!
 • Признание на професијата: Ние Те придружуваме во процесот на признавање на дипломата!
 • Дозвола за вработување & виза: Ние се грижиме за сите одобренија кои Ти се потребни
 • Пристигнување & Onboarding : Ние го букираме Твојот лет & се грижиме за Твоето сместување!
 • Првите чекори во Германија: Те поддржуваме во врска со сите прашања и сме тука за Тебe!

 

Твоите задачи:

 • Медицинска нега на пациентите
 • Грижа, комуникација и поддршка на пациентите
 • Подготовка и постобработка на визитите
 • Спроведување на третманска грижа според медицински упатства
 • Интердисциплинарна соработка со сите стучни подрачја                    

 

Што ни треба од Тебе:

 • Завршено образование/студии за медицинска сестра/техничар
 • Работно искуство од предност
 • Познавање на германскиот јазик најмалку на ниво Б1
 • Мотивирано учење на германскиот јазик (цел Б2 – јазичен сертификат)
 • Задоволство при извршување напорни активности & високо ниво на посветеност
 • Се карактеризираш како ангажиран дел од тимот со емпатија и социјални вештини
 • Имаш структуриран и самостоен начин на работа усмерен кон решенија
 • Флексибилност, доверливост и способност за тимска работа

Ти звучи интересно?

Тогаш пријави се сега!

Кликни директно долу на копчето:

Пријави се сега!